zondag 20 maart 2016

Lunchinspiratie: Croissantkrans

Simpel, snel en erg lekker: een krans gemaakt van croissantdeeg!
Wat heb je nodig? 
Een rol croissantdeeg, eieren en extra beleg. Ik heb gerookte zalm, gerookte rauwe ham (Schwarzwalder Schinken) en geraspte kaas gebruikt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de plakken croissantdeeg op een bakplaat met bakpapier. Druk de overlappende delen goed aan elkaar. Meng de eieren in een kom met peper en zout (gebruik 1 ei per plak croissantdeeg). Doe een beetje boter in de pan en maak scrabbled eggs van het ei-beslag. Houd een klein beetje ei-beslag over om de krans mee te bestrijken.
Leg op iedere croissantplak een schep scrabbled eggs en versier met het beleg. Vouw de punten terug onder het deeg en bestrijk met het overgebleven ei.
Zet 8-10 minuten in de oven en dan... Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten