Met een goede basis, zijn de mogelijkheden van een hartige taart eindeloos.
Zelf gebruik ik het liefst Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg. Dit kant-en-klare deeg vind je in het koelschap van de supermarkt.
Voorbereiding: < 20 min
In de oven: 45 min
In de oven: 45 min
Basis benodigdheden:
- Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg
- Eieren (4x)
- Crème fraîche
- Springvorm (24 cm)
- Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg
- Eieren (4x)
- Crème fraîche
- Springvorm (24 cm)
Met deze basisingrediënten kun je iedere hartige taart maken die je wilt. Met hamblokjes, spekjes, kip, zalm, verschillende groenten, alles kan.
Ik heb deze keer gekozen voor een Italiaanse variant, met de volgende ingrediënten:
- Paprika trio
- Ui (2x)
- Courgette
- Gehakt (500 gram)
- Cherrytomaatjes
- Geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- Gehaktkruiden
- Peper/zout
- Paprika trio
- Ui (2x)
- Courgette
- Gehakt (500 gram)
- Cherrytomaatjes
- Geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- Gehaktkruiden
- Peper/zout
Verwarm de oven voor zoals vermeld staat op de verpakking van het deeg.
Snijd alle groenten in blokjes en bak samen met het gehakt (met gehaktkruiden) in een wok- of hapjespan.
Meng in een kom de eieren met de crème fraîche goed door elkaar. Voeg hier ook peper, zout en Italiaanse kruiden aan toe.
Meng in een kom de eieren met de crème fraîche goed door elkaar. Voeg hier ook peper, zout en Italiaanse kruiden aan toe.
Vouw het deeg met het bakpapier uit in de springvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Schep hier de groenten en het gehak bij.
Let op! Zorg ervoor dat er geen overtollig vocht bij het deeg komt. Gebruik dus een spatel met gaatjes of giet het vocht eerst uit de pan.
Giet het ei-mengsel over de taart en bestrooi tot slot met geraspte kaas.
Let op! Zorg ervoor dat er geen overtollig vocht bij het deeg komt. Gebruik dus een spatel met gaatjes of giet het vocht eerst uit de pan.
Giet het ei-mengsel over de taart en bestrooi tot slot met geraspte kaas.
De hartige taart gaat 45 minuten in de oven en dan... Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten