zondag 20 maart 2016

Creatieve paascreatie!

Tijdens Pasen zullen wel wat mondjes openvallen als je deze creatieve boomstamcake laat zien. Maar ook jij kan deze maken! Het is makkelijker dan je denkt.
Wat heb je nodig?
- 1 verpakte cake (zelf maken mag natuurlijk ook)
- 200 gram chocolade
- Marsepein of fondant
- Suikerfiguren (ik gebruik de lente diertjes van Jumbo)
- Decoratiestiften
Snijd 3/4 deel van de cake af, dit is de hoogte van de boomstam. Zet dit gedeelte rechtop op een vlakke ondergrond (bord of serveerplank).
Laat de chocolade au bain-marie smelten*.
Snijd de vier hoeken van boven tot onder van de cake af. Met deze stukken maak je de vorm van de boomstam. Smeer deze losse stukken in met een beetje gesmolten chocolade en plak deze aan de cake. De boomstam hoeft niet helemaal keurig rond te zijn!
Smeer een eerste laag chocolade op de cake. Dit gaat het beste met een spatel of achterzijde van een lepel. Het geeft niet als het een beetje druipt!
Plaats de cake in de koelkast zodat de eerste laag hard kan worden.
Ondertussen kun je het konijn en eventuele andere decoratie maken. Je maakt heel gemakkelijk gras door groene marsepein door de knoflookpers te halen. Het konijn maak je van witte marsepein. Een grote witte bol met een klein bolletje voor de staart. Maak twee gelijke bolletjes en duw deze plat. Met een scherp mesje of een saté prikker krijg je de poten in de juiste vorm. Ik gebruikte decoratiestift (smaak karamel) voor de onderzijde van de poten maar je kunt ook een beetje gesmolten chocolade hiervoor gebruiken.
Haal de cake uit de koelkast en maak met een scherp mes een klein holletje in de voorzijde van de cake voor het konijn.
Het is nu tijd voor een tweede laag chocolade.
Versier de boomstam met het gras en de suikerfiguren. Ik gebruikte vlinders en lammetjes maar laat je creativiteit gaan! En.. eet smakelijk!
*Au bain-marie is een techniek om producten te verwarmen (of smelten) zonder dat ze direct in aanraking komen met een warmtebron. Zet een pan met een klein laagje water op het vuur. Hang hierin een hittebestendige kom met daarin de chocolade. Let op! De kom mag het water niet raken. Door de warme stoom die vanaf het hete water komt, zal de chocolade smelten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten