Garam Masala is een traditionele kruidenmix uit India. Ik heb deze mix gebruikt om een Indiase curry met bloemkool te maken en om kippenpoten te marineren. Om ervoor te zorgen dat de smaak van de Garam Masala goed tot zijn recht komt, heb ik de kippenboten in een braadzak bereid en de bloemkool gekookt in het gekruide vocht van het gerecht.
Totale tijd: ruim 1 uur
Bereidingstijd: < 30 minuten
Bereidingstijd: < 30 minuten
Ingrediënten:
- Garam Masala kruidenmix
- Kippenpoten
- Knoflook
- Ui
- Bloemkool
- Kokosmelk (400 ml)
- Blik tomatenblokjes
- Olie
- Peper/zout
- Garam Masala kruidenmix
- Kippenpoten
- Knoflook
- Ui
- Bloemkool
- Kokosmelk (400 ml)
- Blik tomatenblokjes
- Olie
- Peper/zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vorige week heb ik al een keer kippenpoten gemaakt in een braadzak van Maggi. Je kunt echter ook losse braadzakken kopen, waar je zelf je kruidenmix aan toevoegt.
Doe de kippenpoten met 1,5 eetlepel Garam Masala in een braadzak. Schut de zak voorzichtig door elkaar (zodat de kruiden aan het vlees plakken) en maak dicht met de bijgeleverde clip.
Leg de zak in een schaal en zet 1 uur in de oven. Let er op dat de braadzak de zijkant/bovenkant van de oven niet raakt!
Doe de kippenpoten met 1,5 eetlepel Garam Masala in een braadzak. Schut de zak voorzichtig door elkaar (zodat de kruiden aan het vlees plakken) en maak dicht met de bijgeleverde clip.
Leg de zak in een schaal en zet 1 uur in de oven. Let er op dat de braadzak de zijkant/bovenkant van de oven niet raakt!
Snijd de ui en knoflook klein en bak met een beetje olie in een wok- of hapjespan. Ondertussen kun je de bloemkool alvast in roosjes snijden.
Voeg eerst de tomatenblokjes en kokosmelk toe en daarna 2 eetlepels Garam Masala. Roer alles goed door elkaar. Zodra de saus zachtjes kook, voeg je de bloemkoolroosjes toe.
Laat met de deksel op de pan zachtjes koken zodat de bloemkoolroosjes zacht worden. Zodra de kippenpoten klaar zijn, is de curry ook klaar!
Breng de curry op smaak met peper en zout en serveer met de kippenpoten en dan... Eet smakelijk!
Voeg eerst de tomatenblokjes en kokosmelk toe en daarna 2 eetlepels Garam Masala. Roer alles goed door elkaar. Zodra de saus zachtjes kook, voeg je de bloemkoolroosjes toe.
Laat met de deksel op de pan zachtjes koken zodat de bloemkoolroosjes zacht worden. Zodra de kippenpoten klaar zijn, is de curry ook klaar!
Breng de curry op smaak met peper en zout en serveer met de kippenpoten en dan... Eet smakelijk!
Lekker met naanbrood of witte rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten