zaterdag 5 maart 2016

Ovenschotel: bloemkool & kabeljauw

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- Bloemkool
- Kabeljauw
- Aardappelen
- Kookroom (250 ml voor 2-3 personen)
- Ei (1x)
- Gedroogde of verse kruiden
- Geraspte kaas
- Viskruiden
- Peper/zout
- Olie (om de ovenschaal in te vetten)
Bij een ovenschotel vind ik aardappelblokjes met schil erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om de aardappels te schillen of voorgekookte aardappelschijfjes te gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng ruim water aan de kook. Snijd de aardappels in blokjes en de bloemkool in roosjes. Kook ze samen in ongeveer 15 minuten zacht.
Smeer de kabeljauw aan beide kanten in met viskruiden (je hoeft hiervoor geen olie te gebruiken).
Meng de kookroom met het ei goed door elkaar. Voeg peper, zout en eventueel wat kruiden toe (ik heb gedroogde peterselie gebruikt).
Vet een ovenschaal in. Giet de aardappels en bloemkool af en gebruik de helft om de bodem van de ovenschaal te bedekken.
Verspreid hierover de kabeljauw en dek af met de rest van de aardappels en bloemkool.
Giet het ei-roommengsel gelijkmatig over de ovenschotel en strooi er geraspte kaas overheen.
Zet de schaal 25 minuten in de oven en dan... Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten