Een traditionele Engelse ovenschotel met kip en groenten onder een dakje van deeg.
Gebruik bij dit gerecht de groenten die je zelf lekker vindt, alles kan!
Bereidingstijd: < 30 minuten
Oventijd: 15 minuten
Oventijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- Kipfilet
- Knoflook (2 teentjes)
- Ui
- Champignons
- Winterpeen
- Tuinerwtjes
- Laurierblaadjes
- Bloem (3 eetlepels)
- Kippenbouillonblokje
- Water (250 ml)
- Deeg (hartige taartdeeg of bladerdeeg, hoeveelheid hangt af van de ovenschaal die je gebruikt)
- Olie of boter
- Ei (1x om te bestrijken)
- Peper/zout
- Kipfilet
- Knoflook (2 teentjes)
- Ui
- Champignons
- Winterpeen
- Tuinerwtjes
- Laurierblaadjes
- Bloem (3 eetlepels)
- Kippenbouillonblokje
- Water (250 ml)
- Deeg (hartige taartdeeg of bladerdeeg, hoeveelheid hangt af van de ovenschaal die je gebruikt)
- Olie of boter
- Ei (1x om te bestrijken)
- Peper/zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipfilet, knoflook, ui en champignons in stukjes en bak met een beetje olie of boter in een wok- of hapjespan.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de winterpeen klein en doe samen met de erwtjes in de pan.
Voeg 3 eetlepels bloem, het kippenbouillonblokje, de laurierblaadjes en 250 ml water toe. Breng aan de kook en roer goed door totdat de bloem in het water wordt opgenomen.
Laat de schotel een paar minuten zachtjes koken en wat indikken.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de winterpeen klein en doe samen met de erwtjes in de pan.
Voeg 3 eetlepels bloem, het kippenbouillonblokje, de laurierblaadjes en 250 ml water toe. Breng aan de kook en roer goed door totdat de bloem in het water wordt opgenomen.
Laat de schotel een paar minuten zachtjes koken en wat indikken.
Vet intussen één of meerdere ovenschalen in. In Engeland wordt dit gerecht meestal geserveerd in éénpersoons-ovenschaaltjes.
Vul de ovenschaaltjes met het kip-groenten mengsel en dek af met het deeg. Vouw de randjes om de ovenschaal en druk goed aan.
Vul de ovenschaaltjes met het kip-groenten mengsel en dek af met het deeg. Vouw de randjes om de ovenschaal en druk goed aan.
Prik met een vork een paar kleine gaatjes in de deeg.
Klop het ei los en smeer hiermee de bovenkant van het deeg in. Hierdoor krijgt het in de oven een warme kleur.
Zet de Chicken Pie 15 minuten in de oven en dan... Eet smakelijk!
Klop het ei los en smeer hiermee de bovenkant van het deeg in. Hierdoor krijgt het in de oven een warme kleur.
Zet de Chicken Pie 15 minuten in de oven en dan... Eet smakelijk!
Voor de grote eter: lekker met frietjes!
Vegetarisch of liever vis? Dit gerecht kan ook gemaakt worden met witte vis (bijvoorbeeld kabeljauw) of alleen groenten.
Vegetarisch of liever vis? Dit gerecht kan ook gemaakt worden met witte vis (bijvoorbeeld kabeljauw) of alleen groenten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten