Het is een echte health-hype: pannenkoekjes van havermout en banaan.
Maar is het ook echt lekker? Wij gingen op onderzoek uit.
Wat heb je nodig? 100 ml melk, 75 gram havermout, 1 ei en 1 (rijpe) banaan. Hiervan maak je ongeveer 5 pannenkoekjes.
Snijd de banaan in kleine stukjes en meng met de andere ingrediënten met de staafmixer (of blender) door elkaar. Verhit in een koekenpan een klein beetje boter en schep wat mix in de pan. Je bakt de havermout pannenkoekjes op dezelfde manier als de normale pannenkoek.
Maak je pannenkoekjes af met vers fruit of een beetje kwark.
Eerlijk gezegd zijn deze ' hippe' pannenkoeken niet ons ding. Hoewel de smaak van de banaan niet heel erg overheerst, proef je hem wel goed en als niet-bananenliefhebbers zijn deze pannenkoekjes dan ook niet aan ons besteed. Maar dat is eigenlijk het enige nadeel. De structuur is prima, ze vullen goed en in combinatie met fruit en/of kwark is het een goede broodvervanger bij ontbijt of lunch. We gaan dus op zoek naar een variant zonder banaan.
Ben je wel een fan van banaan? Gewoon een keer proberen!
Ben je wel een fan van banaan? Gewoon een keer proberen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten