woensdag 9 maart 2016

Around the world: Indonesische bami

Tijdens een Indonesische kookcursus heb ik kennis gemaakt met deze bami en inmiddels behoort deze tot mijn favorieten! Werkelijk verrukkelijk!
 
Bereidingstijd: < 1 uur

 
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 250 gram eiermie
- 4 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook (knoflookpoeder mag ook)
- 1 kippenbouillionblokje
- 1/2 witte kool
- 1 plak dikke ontbijtspek
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eieren

 
Je gaat stap voor stap de ingrediënten verwerken. Ben je klaar met een stap? Bewaar dit in een hoge pan met deksel (zonder warmtebron eronder) en aan het einde meng je dit tot je heerlijke bami.
 
Stap 1: Snijd de uien in stukjes en fruit deze met de knoflook en sambal in een beetje olie in een wok- of hapjespan. Doe de ui in de hoge "bewaarpan".
Stap 2: Snijd ontbijtspek in kleine dobbelsteentjes en bak deze in de wokpan.
Stap 3: Doe de mie met het bouillonblokje in een pan met kokend water (zie voor de kooktijd, de verpakking van de mie). Als de mie klaar is voeg je ook deze toe in de hoge pan. Bewaar het kookwater!
Stap 4: In dit water kook je de witte kool nadat je deze in kleine stukje heb gesneden.
Stap 5: Breek een ei en scramble deze in de wokpan.
Stap 6: Als al je ingrediënten zijn bereid en in de hoge pan zijn verzameld kan je beginnen met doorroeien. Je bami is klaar!

 
Serveer de bami met kroepoek en satésaus.

Het recept voor de satéstokjes en satésaus deel ik binnenkort met jullie.
En... eet smakelijk!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten