Ingrediënten (voor 4 koppen):
- Uien (6x)
- Laurierblaadjes (2x)
- Groentebouillonblokje (2x)
- Knoflook (1 teentje)
- Boter
- Peper/zout
- Water (1,2 liter)
- Afbak stokbrood
- Geraspte kaas
- Laurierblaadjes (2x)
- Groentebouillonblokje (2x)
- Knoflook (1 teentje)
- Boter
- Peper/zout
- Water (1,2 liter)
- Afbak stokbrood
- Geraspte kaas
Snijd de uien in de gewenste grootte. Ik heb zelf een keukenmachine gebruikt, omdat na 1 ui de tranen al over mijn wangen rollen. En die willen we natuurlijk niet in de soep.wink-emoticon
Pers een teentje knoflook uit en bak met een beetje boter en de ui in de soeppan. Voeg het water toe, samen met de bouillonblokjes en laurierblaadjes. Laat zachtjes koken. Hoe langer de soep op staat, hoe lekkerder hij wordt! Breng op smaak met peper en zout.
Snijd een stokbrood in plakjes, bestrooi met geraspte kaas en zet 8 minuten in de oven op 200 graden.
Serveer de soep met een gegratineerd kaas-stokbroodje erin en dan... Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten