zaterdag 5 maart 2016

Around the world: Chinees wokken!

Bereidingstijd: 30 minuten
Maak je eigen wokgerecht, net zo lekker als in een wokrestaurant!
Verschillende soorten groenten, vlees en vis zijn mogelijk, maar ik heb gekozen voor de volgende ingrediënten:
- Bami
- Varkenshaas
- Paprika
- Ui
- Peultjes
- Bosui
- Prei
- Champignons
- Knoflookolie
- Sojasaus
- Sambal
- Pinda's
- Bouillonblokje
- Peper/zout
Ik heb een traditionele Chinese wok gebruikt, maar iedere wokpan is prima.
Breng ruim water aan de kook. Snijd de groenten in de gewenste grootte en kook in 5-10 minuten wat zachter. Deze tijd is afhankelijk van je eigen smaak.
Snijd intussen de varkenshaas in kleine plakjes en wrijf in met zout en peper.
Ik heb een wat dunnere bami gebruikt, die maar 8 minuten hoeft te koken. Hierdoor kon ik het water waarin de groenten hebben gekookt, hergebruiken voor de bami. Schep de groenten in een aparte kom en voeg de bami met een bouillonblokje toe aan het nog hete water.
Het belangrijkste van wokken is dat het vuur hoog staat en dat de inhoud van de wok zoveel mogelijk in beweging blijft.
Zet het vuur dus hoog en doe olie in de wok. Doe de groenten met een handje pinda's in de wok en blijf goed roeren of beweeg de wok boven het vuur. Voeg een flinke scheut sojasaus en een beetje sambal toe. Als laatste gaat de varkenshaas erbij en het wokken is klaar, zodra deze is dichtgeschroeid. Serveer samen met de bami en dan... Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten