Geen traditionele erwtensoep, maar een heerlijke soep van gepureerde tuinerwten.
Ingrediënten voor 2 grote koppen:
- Tuinerwten (diepvies, ongeveer 450 gram)
- Ui
- Prei
- Groentebouillonblokje
- Water (600 ml)
- Peper/zout
Breng het water aan de kook en doe de bouillonblokjes en erwtjes erbij. Houd een handjes erwtjes achter, om later nog bij de soep te doen.
Pureer de erwtjes met een staafmixer zodra ze zacht zijn.
Snijd de ui en prei klein en doe samen met de overgebleven erwtjes bij de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat zachtjes nog minimaal 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout en dan... Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 2 grote koppen:
- Tuinerwten (diepvies, ongeveer 450 gram)
- Ui
- Prei
- Groentebouillonblokje
- Water (600 ml)
- Peper/zout
Breng het water aan de kook en doe de bouillonblokjes en erwtjes erbij. Houd een handjes erwtjes achter, om later nog bij de soep te doen.
Pureer de erwtjes met een staafmixer zodra ze zacht zijn.
Snijd de ui en prei klein en doe samen met de overgebleven erwtjes bij de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat zachtjes nog minimaal 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout en dan... Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten