zaterdag 5 maart 2016

Kabeljauw met kikkererwten in tomatensaus

Kikkererwten... ik kwam het steeds vaker tegen in recepten, dus het leek me leuk om hier iets mee te proberen. Er zitten veel koolhydraten, vezels, ijzer, eiwitten en B-vitamines in. Je kunt ze dus goed gebruiken als vervanger voor pasta, aardappel en vlees.
Ik heb een snelle en simpele tomatensaus gemaakt met een stukje gebakken kabeljauw. Je kunt zoveel (verschillende) groenten toevoegen aan de saus als je zelf wilt.
Ingrediënten:
- Kabeljauw
- Tomatenblokjes in blik
- Kikkererwten in blik
- Paprika
- Ui
- Courgette
- Prei
- Bruschetta
- Viskruiden
- Boter
- Olie
- Peper/zout
Optioneel:
- Verse kruiden
- Geraspte kaas
Bak de groenten (ui, paprika, courgette en prei) met een beetje olie in een wok- of hapjespan. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met een eetlepel bruschetta, peper en zout. Voeg eventueel verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie) toe. Laat met de deksel op de pan zachtjes koken.
Wrijf de kabeljauw in met viskruiden en bak met een beetje boter in een aparte pan.
Serveer de vis op de tomatensaus, versier met een beetje geraspte kaas en dan... Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten