Bereidingstijd: < 45 minuten
Ingrediënten gehaktballen:
- Gehakt (runder of half-om-half)
- Pinda's (ongeveer 50 gram per 200 gram gehakt)
- Ketjap
- Gehaktkruiden
- Ei
- Beschuit of paneermeel
- Gehakt (runder of half-om-half)
- Pinda's (ongeveer 50 gram per 200 gram gehakt)
- Ketjap
- Gehaktkruiden
- Ei
- Beschuit of paneermeel
Hak de pinda's klein in een keukenmachine. Doe de stukjes in een kom met een scheut ketjap, gehaktkruiden, een ei en een verkruimelde beschuit (of paneermeel).
Roer alles goed door elkaar. Voeg het gehakt toe en kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Draai vervolgens gehaktballen in de gewenste grootte.
Bak de gehaktballen op gematigd vuur (meestal heeft gehakt geen boter of olie nodig om in te bakken).
Roer alles goed door elkaar. Voeg het gehakt toe en kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Draai vervolgens gehaktballen in de gewenste grootte.
Bak de gehaktballen op gematigd vuur (meestal heeft gehakt geen boter of olie nodig om in te bakken).
Ingrediënten sperziebonen:
- Ui
- Sperziebonen
- Pindakaas (ongeveer één eetlepel per 250 gram sperziebonen)
- Sambal
- Olie
- Peper/zout
- Ui
- Sperziebonen
- Pindakaas (ongeveer één eetlepel per 250 gram sperziebonen)
- Sambal
- Olie
- Peper/zout
Kook de sperziebonen in ruim water. Snijd de ui klein en bak met een beetje olie in een wok- of hapjespan. Doe de pindakaas erbij, samen met een flinke schep sambal en een beetje water. Roer alles goed door elkaar (dit gaat beter zodra de pindakaas en het water warm worden). Voeg eventueel wat meer water toe, als de pindakaas niet goed vloeibaar wordt. Giet de sperziebonen af en doe bij het pindakaasmengsel in de pan. Weer even goed roeren en laat de sperziebonen nog een paar minuten mee bakken.
Serveer samen met de gehaktballen en dan... Eet smakelijk!
Lekker met bami of rijst. Maar let op, dit is een machtig gerecht, dus waarschijnlijk is het niet nodig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten