zaterdag 5 maart 2016

Pittige biefstukpuntjes met groene peulvruchten en sesam

Bereidingstijd: < 30 minuten
Ingrediënten: 
- Biefstukpuntjes
- Sperziebonen
- Peultjes
- Sugar Snaps
- Sambal
- Knoflook (1 teentje)
- Sesamolie (een andere olie mag natuurlijk ook)
- Sesamzaadjes
- Groente bouillonblokje
Breng ruim water aan de kook met een bouillonblokje. Kook eerst de sperziebonen en voeg later de peultjes en sugar snaps toe. Zorg dat deze nog een paar minuten mee koken. Omdat we de groenten nog gaan wokken, hoeven ze nog niet helemaal zacht te zijn.
Giet de groenten af. Doe sesamolie en een flinke schep sesamzaadjes in een wok- of hapjespan. Voeg de groenten toe en laat zachtjes bakken (wel af en toe roeren).
Pers een knoflookteentje uit in een bakpan. Voeg sambal en sesamolie toe en roer even goed door elkaar. Verwarm eerst dit mengsel in de pan en voeg daarna de biefstukpuntjes toe.
Even bakken en daarna serveren met de groene peulvruchten en dan... Eet smakelijk!
Lekker met bami of rijst.
Liever wat minder koolhydraten? Laat de bami of rijst weg en gebruik wat meer sperziebonen. Deze bevatten veel vezels en zijn daardoor extra voedzaam.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten