zaterdag 5 maart 2016

Hollandse Hachee

Hachee... dat klinkt als uren in de keuken staan! En hoewel het wel lang duurt voordat het klaar is, is het niet zo veel werk als je zou denken. De kunst zit in het wachten, want al na een half uur, ruikt je keuken heerlijk!
Bereidingstijd: < 30 minuten
Wachttijd: > 2,5 uur
Ingrediënten:
- 750 gram magere riblappen
- 3 uien
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels (of kruidnagelpoeder)
- 3 eetlepel rodewijnazijn
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 vleesbouilliontablet
- 1 plakje ontbijtkoek
- 400 ml water
Dep het vlees droog en snijd in blokjes. Bak de blokjes in een hoge pan of braadpan rondom bruin in ongeveer 10 min. Snijd de uien in stukjes en fruit deze 5 minuten mee.
Voeg vervolgens het water, rode wijnazijn, appelstroop, laurierblaadjes, kruidnagels en bouillonblokje toe. Het vlees moet net onder water staan (voeg indien nodig dus nog wat water toe). Breng al roerend op hoog vuur aan de kook.
Hierna zet je de pan, met deksel, op de kleinste pit. Zet het vuur laag en laat je de hachee minimaal 2,5 uur stoven. Controleer af en toe of er nog water in de pan zit. Voeg indien nodig een klein beetje water toe.
Verkruimel, vlak voordat je gaat eten, een plak ontbijtkoek bij het vlees. Roer dit goed door het kookvocht en laat nog een paar minuten zachtjes koken en dan... Eet smakelijk!
Hachee is heerlijk met gekookte of gebakken aardappelen, rode kool, rijst of frietjes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten