zaterdag 5 maart 2016

Around the world: Britse Cottage Pie

Cottage Pie is een ovenschotel die vroeger door de armen werd gegeten, maar in Groot-Brittannië en Ierland is het nog steeds een heel populair gerecht. Ze maken het van rundergehakt, aardappelpuree en groenten. En door de kruiden wordt het extra lekker!
Bereidingstijd: < 40 minuten
Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- Aardappelen (500-600 gram)
- Rundergehakt (200 gram)
- Ui
- Winterpeen
- Snijbonen
- Champignons
- Melk (flinke scheut)
- Laurierblad (2x)
- Kruidnagel
- Peper/zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en kook tot ze zacht zijn.
Bak het gehakt rul met peper, zout en en flink wat kruidnagel in een wok- of hapjespan. Snijd de groenten klein en voeg bij het gehakt.
Voeg een klein laagje water en de laurierblaadjes toe en laat de groenten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Giet de aardappels af, doe terug in de pan met een flinke scheut melk, peper en zout. Stamp de aardappels tot een gladde puree.
Doe het gehakt-groentenmengsel in een ingevette ovenschaal. Schep de aardappelpuree er bovenop en strijk glad. Maak met een vork een patroon, zodat de puree mooi verkleurd in de oven.
Zet 15-20 minuten in de oven en dan... Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten