zondag 20 maart 2016

Hongaarse Goulashsoep

Bereidingstijd: < 30 minuten
Wachttijd: > 2,5 uur
Ingrediënten voor 4 koppen:
- Rundersoepvlees (in blokjes)
- Ui (2x)
- Knoflook (2 teentjes)
- Rode paprika (3x)
- Blikje tomatenpuree (1x)
- Paprikapoeder
- Laurierblaadjes
- Runderbouillonblokjes (2x)
- Aardappel (400 gram)
- Boter
- Peper/zout
- Water (800 ml)
Bak de soepblokjes met de uitgeperste knoflook, peper en zout in boter in een grote soeppan.
Snijd de ui en paprika in stukjes en bak even mee.
Voeg het blikje tomatenpuree en wat paprikapoeder toe.
Even goed roeren en het water toevoegen, samen met de bouillonblokjes en laurierblaadjes.
Laat de soep minimaal 2,5 uur zachtjes koken.
Voeg, ongeveer een half uur voordat je de soep wilt eten, aardappelblokjes (met of zonder schil) toe.
Breng eventueel op smaak met wat verse of gedroogde peterselie en dan... Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten