Voorbereiding: < 15 minuten
Oven: 30 - 50 minuten
De Hasselback-bereiding komt uit Zweden en kenmerkt zich door de inkepingen die je in de aardappel maakt.
Ik heb gekozen voor een wat kleinere, rode aardappel. Deze wordt lekker knapperig van buiten en zacht van binnen.
Om ervoor te zorgen dat je de aardappels niet te ver doorsnijdt, leg je ze tussen 2 pollepels of snijplanken.
Zodra je het gewenste aantal aardappels hebt ingesneden, wrijf je ze in met olie (bijvoorbeeld met een kookkwast).
Ik heb zonnebloemolie gemengd met paprikapoeder en zout, voor extra smaak.
Zodra je het gewenste aantal aardappels hebt ingesneden, wrijf je ze in met olie (bijvoorbeeld met een kookkwast).
Ik heb zonnebloemolie gemengd met paprikapoeder en zout, voor extra smaak.
Deze kleine aardappels moeten 30-35 minuten in de Airfryer op 200 graden (na 15 minuten even opnieuw insmeren met olie) en dan... Eet smakelijk!
Grotere aardappel? Houd dan rekening met een oventijd van 40-50 minuten.
Zin in iets extra's? Halverwege de baktijd zijn de aardappels open gaan staan en kun je de inkepingen vullen met bijvoorbeeld ontbijtspek of kaas.
Geen Airfryer? Je kunt deze tijden ook aanhouden bij een normale oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten