Eigenlijk is iedere dag een goed excuus om een taart te bakken, maar op Valentijnsdag mag je de liefde extra goed proeven!
En hoewel wij deze dag niet vieren, vond ik het wel leuk om de favoriete taart van mijn geliefde te maken. Zijn lievelingssmaak is vanille en om het een combinatie van onze voorkeuren te maken, heb ik er een beetje chocolade aan toegevoegd.
Bereidingstijd: < 30 minuten
Wachttijd: minimaal 1 uur
Wachttijd: minimaal 1 uur
Basisingrediënten:
- Mix voor kwarktaart naturel of vanille (met bodem)
- 60 gram boter
- 250 ml slagroom
- 400 ml water
- 500 gram kwark of yoghurt
- Mix voor kwarktaart naturel of vanille (met bodem)
- 60 gram boter
- 250 ml slagroom
- 400 ml water
- 500 gram kwark of yoghurt
Overige benodigdheden:
- Pannetje
- Springvorm
- Mixer
- Beslagkom
- Pannetje
- Springvorm
- Mixer
- Beslagkom
Yoghurt? Jazeker! Ik maak mijn "kwarktaart" eigenlijk altijd met yoghurt. Mijn favoriet is Stracciatella yoghurt, maar je kunt alle soorten yoghurt en kwark gebruiken. Er kan ook fruit toegevoegd worden of je kunt een eigen bodem maken door je favoriete koekjes te verkruimelen (bijvoorbeeld stroofwafel).
Klem het meegeleverde velletje bakpapier tussen de springvorm zodat de bodem bedekt is. Smelt de boter in een kleine pan en verdeel met de kruimels over de bodem van de springvorm. Goed met een lepel aandrukken!
Zet dit alvast even in de koelkast zodat de boter weer hard wordt.
Zet dit alvast even in de koelkast zodat de boter weer hard wordt.
Mix het water met de taartmix in de beslagkom. Voeg de slagroom en de kwark/yoghurt toe en mix op de hoogste stand in een paar minuten luchtig.
Giet het mengsel over de bodem en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Fijne Valentijnsdag morgen en... Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten