zondag 20 maart 2016

Saté op Indonesische wijze!

Ingrediënten: 
- 150 gram kip of varkensvlees (bijvoorbeeld hamlappen of varkenshaas)
- sate stokjes
- 4 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels sambal
- 1 kopje ketjap
- 5 theelepels bruine suiker
- 2 eetlepels olie
Vandaag heb ik varkenshaas gekozen.
Snijd het vlees in blokjes en doe samen met de overige ingrediënten in een hoge kom. Meng alles goed door elkaar en zet de kom afgedekt in de koelkast. Hoe langer je het vlees laat marineren, hoe lekkerder het wordt (het liefst een hele nacht).
Rijg de gemarineerde vleesblokjes aan de satéstokjes, bak op de barbecue of grillplaat en dan... Eet smakelijk!
Liever als blokjes in de nasi of bami? Rijg het vlees dan niet aan een stokje, maar wok mee met de groenten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten