Ik had het al eens eerder over de Indonesische kookcursus (die van de heerlijke bami), maar ik leerde daar nog meer. Zo ook deze satésaus.
Ingrediënten:
- 1/2 teen knoflook (knoflookpoeder mag ook)
- 1,5 eetlepel hele fijn gesneden ui
- 1,5 theelepel sambal
- 3 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel olie
- 1/3 pot pindakaas (hoe goedkoper, hoe makkelijker)
- bruine basterdsuiker (hoeveelheid afhankelijk van eigen smaak)
- 1/2 teen knoflook (knoflookpoeder mag ook)
- 1,5 eetlepel hele fijn gesneden ui
- 1,5 theelepel sambal
- 3 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel olie
- 1/3 pot pindakaas (hoe goedkoper, hoe makkelijker)
- bruine basterdsuiker (hoeveelheid afhankelijk van eigen smaak)
Fruit de ui, knoflook en sambal met de olie in een (steel)pan. Voeg hierbij de ketjap en meng goed door elkaar met een lepel. Roer vervolgens de pindakaas er door en voeg water toe tot er een gladde saus ontstaat. Voeg als laatste de bruine suiker toe, 2 eetlepels om te beginnen. Als je een echt van zoetigheid houdt, kun je meer toevoegen. Deze saus is ook een kwestie van tussendoor even proeven!
Deze satésaus is snel gemaakt (hoe vaker je deze saus maakt, hoe makkelijker het gaat). Lekker bij bami, nasi, satéstokjes, gourmet, barbecue en frietjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten