Fijne taartjes om uit 't vuistje te eten! Met een paar basisingrediënten, kun je zoveel variëren als je maar wilt. Lekker bij een feestje, etentje of lunch.
Basisbenodigdheden:
- Hartige taartdeeg
- Crème fraîche
- Ei
- Muffinblik
- Hartige taartdeeg
- Crème fraîche
- Ei
- Muffinblik
Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het deeg.
Ik heb deeg van Tante Fanny gebruikt. Omdat dit een grote lap is, heb ik deze eerste in kleinere stukken geknipt (met het bakpapier erbij). Je kunt natuurlijk ook hartige taartdeeg uit de diepvries gebruiken, deze plakken zijn al in het juiste formaat.
Vouw de plakken deeg in de vormpjes van het muffinblik.
Vul het deeg met de gewenste ingrediënten. Meng in een kom een ei en een eetlepel crème fraîche goed door elkaar. Giet in elk bakje een beetje van dit mengsel. Vouw de punten van het deeg naar binnen en zet de taartjes 30-35 minuten in de oven en dan... Eet smakelijk!
Vul het deeg met de gewenste ingrediënten. Meng in een kom een ei en een eetlepel crème fraîche goed door elkaar. Giet in elk bakje een beetje van dit mengsel. Vouw de punten van het deeg naar binnen en zet de taartjes 30-35 minuten in de oven en dan... Eet smakelijk!
Mijn variaties:
- Artisjokhart & gerookte zalm
- Gehakt, paprika & geraspte kaas
- Kip & prei
- Artisjokhart & gerookte zalm
- Gehakt, paprika & geraspte kaas
- Kip & prei
De artisjokharten en gerookte zalm heb ik alleen klein gesneden.
Het gehakt & paprika en kip & prei heb ik vooraf gebakken en op smaak gebracht met peper en zout.
Het gehakt & paprika en kip & prei heb ik vooraf gebakken en op smaak gebracht met peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten