Niet alleen van brood kun je gezellige wortels maken, ook met aardbeien maak je een leuke en lekkere wortel-snack!
Wat heb je nodig?
- Witte chocolade
- Aardbeien
- Oranje kleurstof
- Witte chocolade
- Aardbeien
- Oranje kleurstof
Was de aardbeien en dep deze droog.
Smelt de chocolade au bain-marie. Let op, witte chocolade is lastigere dan bruine. Zorg dat je kom het water in de pan niet raakt en de chocolade niet verbrandt. Is je chocolade te dik, wat bij witte chocolade snel gebeurd, voeg dan een klontje boter toe en smelt deze mee. Voeg de kleurstof toe. Ik gebruik oranje voor voor wortels maar je kunt natuurlijke elke gewenste kleur toevoegen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Let op, witte chocolade is lastigere dan bruine. Zorg dat je kom het water in de pan niet raakt en de chocolade niet verbrandt. Is je chocolade te dik, wat bij witte chocolade snel gebeurd, voeg dan een klontje boter toe en smelt deze mee. Voeg de kleurstof toe. Ik gebruik oranje voor voor wortels maar je kunt natuurlijke elke gewenste kleur toevoegen.
Zet een aardbei op een saté prikker en dompel deze onder in de chocolade. Laat even uitharden. Ik gebruik een halve ananas om de wortels in te prikken maar je kunt ook een kool of meloen gebruiken.
Zet je aardbeien wortels in de koelkast om het verhardingsproces te versnellen. Eet smakelijk!
Zet je aardbeien wortels in de koelkast om het verhardingsproces te versnellen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten