Dit gerecht bereid je in een tajine, een Marokkaanse aardewerken stoofpot die je op het gasfornuis zet. Een tajine bestaat uit een schaal en een kegelvormige deksel met een klein gaatje. De condens die ontstaat, komt via de deksel weer terug in de schaal, waardoor je weinig boter of olie nodig hebt.
Ras el Hanout begint al wat meer bekendheid te krijgen tussen de hier ingeburgerde kruiden. Het is een warme Marokkaanse specerijenmelange met als belangrijkste ingrediënten kaneel, komijn, peper, gember en kurkuma. Een perfecte combinatie met een tajine-gerecht!
Je kunt een heleboel ingrediënten in een tajine bereiden. Gebruik dus groenten, vlees of vis die je lekker vindt!
Bereidingstijd: < 15 minuten
Wachttijd: 15-20 minuten
Wachttijd: 15-20 minuten
Ingrediënten:
- Kipfilet
- Knoflook
- Ui
- Courgette
- Winterpeen
- Tomatenblokjes (uit blik)
- Ras en Hanout
- Peper/zout
- Olie
- Kipfilet
- Knoflook
- Ui
- Courgette
- Winterpeen
- Tomatenblokjes (uit blik)
- Ras en Hanout
- Peper/zout
- Olie
Zet de tajineschaal op laag vuur met een beetje olie. Snijd de knoflook en ui klein en doe in de schaal. Voeg ook gesneden courgette en winterpeen toe, samen met de tomatenblokjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en smeer in met peper en zout. Doe deze in de tajineschaal en meng door de groenten. Voeg ook een aantal flinke scheppen Ras el Hanout toe en roer goed door.
Zet de deksel op de tajine en laat zachtjes koken tot de kipfilet gaar is (dit duurt wat langer als bij bakken). Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in de schaal zit (de ingrediënten mogen niet aan de bodem plakken) en voeg indien nodig een scheutje water toe.
Lekker met couscous!
Let op! Voor het eerste gebruik moet de schaal van de tajine eerst 24 uur in het water staan. Het aardewerk neemt het water op, waardoor de schaal niet barst op het fornuis. Gebruik je de tajine niet zo vaak? Zet dan voor gebruik de schaal nog eens 1 uur in het water.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten