Er werd mij laatst gevraagd wat mijn favoriete smaakmakers in de keuken zijn. Ik heb een flinke verzameling potjes en flesjes, maar de onderstaande producten gebruik ik het meest. Sommigen zelfs bijna dagelijks, net als peper en zout.
Foto 1
- Verse kruiden: meestal heb ik bieslook, peterselie of basilicum in huis
- Italiaanse kruiden: voor in (pasta)sauzen
- Knoflook: kan eigenlijk overal in
- Gedroogde kruiden: bij gebrek aan verse kruiden
- Bruschetta-kruiden: heerlijk bij de pasta of als marinade
- Laurierblaadjes: in stoofschotels en soepen
- Verse kruiden: meestal heb ik bieslook, peterselie of basilicum in huis
- Italiaanse kruiden: voor in (pasta)sauzen
- Knoflook: kan eigenlijk overal in
- Gedroogde kruiden: bij gebrek aan verse kruiden
- Bruschetta-kruiden: heerlijk bij de pasta of als marinade
- Laurierblaadjes: in stoofschotels en soepen
Foto 2
- Olie: mijn favorieten zijn basilicum, zongedroogde tomaat en sesam
- Ketjap: bij Aziatische gerechten
- Sojasaus: om in te wokken
- Olie: mijn favorieten zijn basilicum, zongedroogde tomaat en sesam
- Ketjap: bij Aziatische gerechten
- Sojasaus: om in te wokken
Foto 3
- Kip-, gehakt- en viskruiden: om vlees en vis op smaak te brengen
- Chilipoeder: voor de kick in Mexicaanse gerechten
- Kruidnagel: in stoofschotels en soepen
- Paprikapoeder: de mogelijkheden zijn eindeloos
- Bouillonblokjes: voor de soep en stoofschotels, maar ook om pasta, rijst en couscous in te koken
- Kip-, gehakt- en viskruiden: om vlees en vis op smaak te brengen
- Chilipoeder: voor de kick in Mexicaanse gerechten
- Kruidnagel: in stoofschotels en soepen
- Paprikapoeder: de mogelijkheden zijn eindeloos
- Bouillonblokjes: voor de soep en stoofschotels, maar ook om pasta, rijst en couscous in te koken
Wat zijn jouw favoriete smaakmakers?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten