maandag 4 april 2016

Slanke groentelasagne

Na al het uitgebreide eten met de Paasdagen, is het tijd voor een slank avondmaal. In deze lasagne vervang ik de pastabladen door courgetteplakken.
Bereidingstijd: < 20 minuten
Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- Passata (gezeefde tomaten)
- Gehakt
- Courgette
- Knoflook
- Ui
- Paprika
- Prei
- Champignons
- Italiaanse kruiden
- Geraspte kaas
- Olie (om in te vetten)
- Peper/zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het gehakt met wat peper en zout in een wok- of hapjespan. Snijd de knoflook, ui, paprika, prei en champignons klein en bak mee. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Snijd met een kaasschaaf plakken van de courgette.
Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne op: saus, courgetteplakken, saus, etc. Eindig met een laagje saus. Strooi hier geraspte kaas overheen (eventueel met nog wat Italiaanse kruiden). Zet 20 minuten in de oven en dan... Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten