Tortilla's zijn niet alleen lekker bij Mexicaanse gerechten of als lunchwrap, maar ook heel geschikt om te vullen met een lekkere groentemix. Gebruik groenten, vlees of vis die je zelf lekker vindt, alles is mogelijk!
Bereidingstijd: < 30 minuten
Ingrediënten voor deze variant:
- Tortilla's
- Varkensreepjes
- Kipkruiden
- Knoflook
- Ui
- Paprika
- Lente-ui
- Champignons
- Peultjes
- Sambal
- Olie (ik heb sesamolie gebruikt)
- Tortilla's
- Varkensreepjes
- Kipkruiden
- Knoflook
- Ui
- Paprika
- Lente-ui
- Champignons
- Peultjes
- Sambal
- Olie (ik heb sesamolie gebruikt)
Snijd alle groenten en knoflook klein en bak met een beetje olie in een wok-of hapjespan. Marineer de varkensreepjes met kipkruiden en doe bij de groenten in de wok. Voeg ook een schep sambal toe (goed roeren). Zodra de varkensreepjes klaar zijn, kun je de tortilla's gaan vullen. Schep een beetje vlees/groenten midden op de tortilla. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en daarna de boven- en onderkant, zodat er een vierkant pakketje ontstaat. In principe zijn de pakketjes nu klaar om te eten, maar ze worden nog lekkerder als je ze een paar minuten tussen de grill legt! Hierdoor blijven de tortilla's goed dicht zitten en krijgen ze een mooi grill patroon.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten