zaterdag 5 maart 2016

Broccolisoep

Bereidingstijd: < 30 minuten
Ingrediënten (voor 2 personen): 
- Broccolistronk (500 gram)
- Ui
- Bosui (2 stelen)
- Olie
- Bouillonblokje
- Peper/zout (om eventueel op smaak te brengen)
Extra nodig:
- Staafmixer of blender
Bij een groentesoep vind ik het belangrijk dat het hoofdingrediënt centraal staat, dus ik voeg weinig extra's toe.
Snijd de ui in grove stukken en bak met een klein beetje olie in de soeppan. Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli en doe samen met water in de pan totdat de broccoli net onder water staat. Laat zachtjes koken met het bouillonblokje totdat de broccoli zacht is.
Pureer de broccoli en ui met de staafmixer (als je deze niet hebt, gebruik dan de blender).
Snijd de bosui in kleine plakjes en voeg toe. Laat de soep een paar minuten koken en dan... Eet smakelijk!
Maaltijdsoep? Voeg bij het koken van de broccoli een geschilde aardappel in blokjes toe. Pureer deze mee en je hebt een extra vullende soep.
Een (oude) boterham over? Even in de broodrooster en in stukjes als een soort croutons in de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten