Bereidingstijd: < 30 minuten
Souvlaki betekent "spiesje" en wordt in Griekenland vooral gegeten van lams- of varkensvlees of kip. Ik heb gekozen voor kip, maar je kunt natuurlijk ook ander vlees gebruiken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- Witte rijst (150 gram)
- Kipfilet (2x)
- Gyroskruiden
- Tomaat (4x)
- Ui
- Knoflook (1 teentje)
- Olie
- Groente bouillonblokje
- Peper/zout
- Witte rijst (150 gram)
- Kipfilet (2x)
- Gyroskruiden
- Tomaat (4x)
- Ui
- Knoflook (1 teentje)
- Olie
- Groente bouillonblokje
- Peper/zout
Extra benodigdheden:
- satéstokjes
- grill of grillpan (heb je die niet, dan kun je ook een bakpan gebruiken)
- satéstokjes
- grill of grillpan (heb je die niet, dan kun je ook een bakpan gebruiken)
Snijd de ui, knoflook en tomaten fijn en bak met een beetje olie. Breng op smaak met peper en zout en laat met de deksel op de pan zachtjes koken in het vocht van de tomaten (is dit niet voldoende, voeg dan een beetje water toe).
Kook de rijst met water en voeg hierbij het bouillonblokje toe.
Snijd de kipfilet in stukken en marineer met een beetje olie en een flinke schep Gyroskruiden. Grill de spiesjes op de bakplaat.
Zodra de rijst klaar is, roer je deze door het tomatenmengsel.
Serveer samen met de spiesje en eventueel een salade en dan... Eet smakelijk!
Serveer samen met de spiesje en eventueel een salade en dan... Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten